hanniebrownie.blogg.se

2013-01-08
22:01:00

Hallonpannacottapaj
Detta är helt klart det godaste jag vet! En cheesecake fast med en lenare pannacotta-aktig konsistens. Jag har gjort den här mångamånga gånger, receptet hittade jag på tasteline men har prövat mig fram och gjort om den efter egen smak. Jag har till exempel valt att ha i mer bär, mer digestivekex och dessutom brukar jag tillsätta lime eftersom jag älskar när det är riktigt syrligt. Hallon och lime är som gjorda för varandra! För en vacker presentation är det bara att köpa lite färska bär, eller varför inte köpa en vacker ros som du sätter i mitten av tårtan? Gör pajen dagen innan och låt den stå i kylen över natten eftersom den behöver flera timmar på sig för att stelna.
 
Botten
  • 20 st digestivekex
  • 130g smält smör
Fyllning
 
  • 3 st gelatinblad
  • 3dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 300-350 g frusna hallon
  • skal och saft från en lime
  • 200g philadelphiaost
  • Färska bär eller ros till garnering
Gör så här:

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och banka med stekpanna/ kavel. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Har du bär direkt från frysen kan du hälla dem i en kastrull och tina upp dem tillsammans med limen. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
 

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat (under natten). Servera med färska bär. Färdig att avnjutas! :)
 
 
Det dekorativa rosa tårtpappret har jag hittat på lagerhouse.
 
 
Taggar: bär, cheesecake, gestive, hallon, lime, paj, pannacotta;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: