2013-07-14
13:31:00
CARAMEL BROWNIES

- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 nypa salt
Kolafyllning
- 2 burkar kondenserad sötad mjölk
- 50 g smör
- 2 msk ljus sirap
Topping
- 200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt det svalna lite.
3. Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret.
4. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig (Mmmmm), låt kakan svalna.
5. Häll kondenserad mjölk, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills fyllningen börja tjockna och blir gyllenbrun. Rör hela tiden noggrant, men om fyllningen skulle bli lite bränd är det ingen fara. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager ovanpå browniebotten. Låt svalna.
6. Smält chokladen till toppingen och bred ut den över kolafyllningen, se först till att kolan har svalnat och stelnat ordentligt! Ställ i kylen och låt svalna :D
Tips! För att lättare kunna skära upp i snygga bitar och undvika att hela chokladen på toppen spricker när du ska skära: låt den stå framme ett tag innan servering så är chokladden mjukare att skära i