2014-03-21
23:19:23
Tiramisú -Bästa efterrätten!
Den här tiramisún innehåller inge vispgrädde, vilket gör den mycket fräschare och man kan äta portion efter portion utan att bli helt proppmätt. Traditionellt brukar man ha amaretto-likör i tiramisú men jag tycker det är allra godast med rom, en smaksak. Enkel att göra, blir dessutom bäst om man tillreder den dagen innan! Det kan väl knappadt bli bättre??

Räcker till 8 pers eller 4 glupska vargar
4 ägg
4 msk strösocker
500g mascarpone
ca 24 savoardikex, italienska lady fingers som du hittar vid kex/kakhyllan i mataffären.
Ca 0,5 dl /en skvätt rom, eller likör/konjak, testa det du tror fungerar!
drygt 0,5 dl starkt kaffe
kakao att pudra över på toppen
1. Vispa ihop äggulor och socker till skum/fluff.
2. Rör ned mascarponen, lite i taget, till en slät smet.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ned i mascarponeblandningen.
4. Placera ut kexen i en lagom stor form (ungefär 35x40 cm) så de täcker bottnen. Droppa kaffe och sprit på kexen så de får smak men samtidigt inte blir för blöta och slemmiga. (De blir nämligen mjukare om du låter kakan dra åt sig över natten)
5. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen och upprepa processen i nr 4 för att sedan bre över det sista av krämen.
6. Ställ i kylen minst 4 h och pudra över kakao innan servering.