hanniebrownie.blogg.se

2013-01-27
16:01:00

Rocky road cupcakes
Här är ett enkelt sagt skitgott recept på cuppcakes. Tänk dig en chokladmuffin med kola, marshmallows och salta nötter..Mmmm. Och som grädde på moset är det en stor klck chokladglaze ovanpå! Receptet är från Leilas senaste bok Hello Cupcake!, godare cupcakes får man leta efter...
 
 
Till 12 stora cupcakes
(Jag gjorde bara tolv normalstora men upplevde att det blev rätt mycket smet över, så det blir kanske en och en halv plåt med muffins ;))
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt eller liknande
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar minimarshmallows
  • 2 nävar dumlekolor

Fudge glaze

  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 200 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Salta jordnötter, minimarshmallows  och dumlekolor till garnering
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med dumlekolor, minimarshmallows och lite jordnötter. Fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna.

Fudge Glaze

  1. Koka upp grädde, mjölk och honung. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
  2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Rör i smöret. (Är glazen för rinnig? Låt den då svalna och/eller tillsätt lite siktat florsocker)
  3. Skeda en klick glaze i mitten av varje cupcake eller använd dig av en sprits, garnera med små bitar av dumlekola, minimarshmallows och salta jordnötter. 
Färdiga att avnjutas! <3

2013-01-22
21:23:00

Macarons
Macarons är för dig som inte vet en fransk biskvi som består av två små mandelmaränger med valfri fyllning mellan. Har du aldrig prövat göra macarons så måste du bara testa! Det är verkligen inte det enklaste men är helt klart värt ett försök. För mig har det blivit olika varje gång jag gjort macarons, så om det inte går bra första gången är det bara att pröva igen. Det finns oändligt många varianter av macarons med alla möjliga färg- och smakkombinationer, Här är ett recept på macarons som jag kommit fram till är hyffsat snabbt eftersom man använder sig av mandelmjöl istället för att stå och mixa massa mandlar. Jag har tagit receptet för bottnarna från Risenta som även tillverkar mandelmjöl och fyllningen har jag fått från Leila. 
 
 
Här har jag gjort macarons med nutella-fyllning efter följande recept samt färgat marängerna lila med röd och blå karamellfärg. 
 
Bottnar:
  • 125 g Risenta mandelmjöl
  • 225 g florsocker
  • 4 normalstora äggvitor
  • 25 g socker
  • Valfri karamellfärg/färger
Grundrecept smörkräm:
  • 100 g mjukt smör 
  • 1.5 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 st ekologisk äggula 
  • Några droppar valfri hushållsfärg
För hallonfyllning tillsätter du bara 2 msk hallonsylt och röd karamellfärg till smörkrämen.
För nutella fyllning: 2-3 msk nutella och 1 msk kakao
För violfyllning: Violessens efter smak.
 
Obs! se till att alla redskap du använder till marängsmeten är heeelt rena, jag brukar diska allt en extra gång för hand innan även fast allt redan är "rent". Det räcker nämligen med att någonting är lite "fett" så förstörs hela smeten och det är i så fall bara att slänga och börja om.
 
Gör så här:
Separera äggvitorna, det är viktigt att de är helt rumstempererade. Häll mandelmjölet i en torr och helt ren bunke. Sikta ner florsockret, blanda noga. Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke tills den går att vända upp och ner. Vispa i sockret väldigt lite i taget. Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen med tex en slickepott. Tillsätt den karamellfärg eller blanda färger för att få en ny färgkombination. Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Låt stå i minst en timme så de hinner "lägga sig". Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de! Grädda i 160° i 10-12 minuter. Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något, när jag ska börja försöka lossa dem från plåten brukar jag alltid börja med att försöka lossa på en maräng som redan är lite ful eller ojämn så man inte förstör de  finaste i onödan ;)
 
Rör ihop smörkrämen med valfri smaksättning. Börja med att para ihop macaronbottnar som är lika stora och har samma form (så blir det snyggast). Bred sedan ut ett lager smörkräm över ena bottens flata sida och sätt ihop med den andra passande marängbotten. Jag brukar förvara dem i en burk i kylen så det bara är att smaska i sig några när man känner för det! ;D
 

2013-01-18
13:20:10

Chokladbiskvier
Är du sugen på en lite lätt utmaning? Då ska du göra de här! Det är flera olika moment som i sig själva inte är så svåra att hantera, men det krävs mycket tid och tålamod för att skapa dessa underbara små bakverk. De är perfekta att ha och bjuda på till kaffet. Se till att ha gott om tid när du ska baka, lycka till! :)
Du kan göra riktigt stora biskvier eller varför inte små? Du kan bestämma helt fritt men kom ihåg att antalet biskvier ändras och att tiden samt värmen i ugnen behöver anpassas efter storleken på bottnarna.
 
För ungefär 50 st lite mindre/ mellanstora biskvier:
 
Bottnar
  • 250g mandelmassa
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor
Fyllning
  • 50g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 250g mörk blockchoklad
  • 250g kesella
  • 2 äggulor
  • eventuellt 1-2 msk cognac eller likör (brukar inte ha det ;))
Glasyr
  • 275g mörk blockchoklad
  • 1 msk matolja

Gör så här:
  1. Börja med bottnarna: riv mandelmassan fint och tillsätt socker samt äggvitor (kom ihåg att spara äggulorna till fyllningen!). Rör om ordentligt. Klä tre plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten i knappt teskedsstora klickar en bit ifrån varander. Doppa fingrarna i vatten i vatten lite då och då så klibbar inte smeten fast sig lika lätt. Grädda en plåt i taget i 175 grader, i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills kakorna är jämt gyllenbruna. Låt svalna och lossa sedan från pappret.
  2. Fyllning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädden och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar, rör om då och då tills den har smält. Rör ner kesellan och blanda noga. Tillsätt sedan äggulorna. Vill du ha smak av likör/cognac tillsätter du det nu. Blanda om noga. Klicka ut lite smet på den flata sidan av varje biskvibotten. Blir det smet över är det jättegott till att ha i små portionsformar, ställ dem då kallt och låt stelna. Placera biskvierna i frysen en stund så går det mycket lättare att glasera sen.
  3. Smält under tiden chokladen till glasyren över vattenbad, rör om och tillsätt matoljan när chokladen smält helt och hållet. Låt svalna något. (Obs! viktigt att ingen vattenånga från vattenbadet kommer i kontakt med chokladen för då kan det bildas en inte så vacker gråvit beläggning ovan på biskvin) Ta ut biskvierna ur frysen, nu gäller det att vara snabb. Doppa dem i chokladen och låt överflödig choklad rinna av genom att du håller dem upp och ned och/eller skakar lite på dem. Ställ kallt och låt stelna. 
Receptet är ett av den otroligt skickliga konditorn Mia Öhrns, du hittar mer om henne och hennes recept under mina länkar! :) 

2013-01-14
23:20:00

Chocolate chip cookies
De godaste kakorna som finns! Ska du baka några kakor så ska du baka dessa, brutalt goda och busenkla att baka. Vill du ha knapriga kakor är det bara att göra dem lite tunnare när du ska trycka ut dem på plåten och sedan ha dem inne lite längre. Om du däremot vill ha lite mjukar/segare kakor som jag föredrar gör du dem lite tjockare och har dem inne tills de fått lite färg. Du kan på flera olika sätt variera receptet och enkelt få en ny twist på kakorna genom att till exempel tillsätta:
  • Drygt en dl hackade hasselnötter till smeten
  • eller använda vit finhackad blockchoklad istället för mörk
  • eller antingen som jag alltid brukar göra, dubblera chokladeffekten genom att ha i ca 40g smält mörk choklad i kaksmeten      
                                                                                                                           
Du behöver för ca 18st medelstora kakor:
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125g mjukt margarin
  • lite drygt 1,5 dl farinsocker
  • drygt 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • bakplåtspapper
  • drygt 1,5 dl finhackad mörk blockchoklad
  • Och om du vill göra lite chokladigare kakor som även blir brunare i färgen; tillsätt lite smält choklad (se variationstipsen lite längre upp)
Har du inte just farinsocker hemma är det inte så noga, jag brukar ta lite mörkt moskavadosocker och samtidigt ta lite mer strösocker. Det viktiga är att du håller dig till den totala sockermängden (2 dl).
 
Gör så här:
  1. Häll alla ingredienser i en stor bunke och arbeta ihop väl.
  2. Använd dig av en sked som mått och ta upp lite smet med den, rulla smeten till en liten boll i handflatan. Lägg den på plåten med bakplåtspapper och platta sedan ut den. Är det första gången du gör det här receptet är det en god idé att pröva dig fram till hur du vill ha kakorna. Gör dem kanske lite tunnare på första plåten och gör sedan färdigt andra plåten efteråt när du sett resultatet av plåt nummer ett. Se till att ha gott om utrymme mellan kak-klickarna eftersom smeten flyter ut rätt mycket.
  3. Grädda kakorna i 190 grader i 10-12 minuter eller tills de känns färdiga och fått en fin guldbrun färg.
  4. Låt kakorna stå någon minut på plåten efteråt, ta sedan hjälp av en stekspade och flytta dem försiktigt över till ett bakgaller för att låta dem svalna. Förvara i burkar i rumstemp.
 

 

2013-01-14
21:58:00

Limecheesecake med jordgubbstopping
Här är en super härlig cheesecake som är syrlig och god, jordgubbstoppingen gör att den ser ännu smarrigare ut. Går nästan inte att misslyckas med och jag garanterar att du alltid blir uppskattad av alla när du bjuder på den här finfina cheesecaken. Tänk på att en cheesecake kräver flera timmar i kylen, den här behöver minst två timmar men gärna fler. Jag brukar baka kakan kvällen innan jag ska servera den :)
 
 
Recept och bild från arla.se
 
För ungefär 8 portioner:
 
Botten
  • 10 Digestivekex Fullkorn
  • 75 g Smör
Fyllning
  • 500 g Kesella kvarg
  • 2 dl Crème fraiche
  • 3 Ägg
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
Topping
  • 1,5 st Gelatinblad
  • 250g Frysta jordgubbar
  • 1 dl Vatten
  • 4 msk Strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • Extra lime till dekoration om man vill :)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.


2013-01-11
17:59:00

New York fudge brownies
Finns inte så mycket att säga om dessa brownies, de är helt enkelt extremt goda och ni måste bara pröva göra dem här! Om man inte har några hasselnötter hemma kan man alltid ta valnötter eller pekannötter om man har det istället. Detta inlägg är för Jakob som ville ha ett recept på brownies, lycka till med bakandet Jakob! Jag vill ha ett smakprov på måndag ;))  
 
Inte den mest högupplösta bilden men men.. :P
Du behöver:
  • 150g hasselnötter
  • 175g rumsvarmt smör
  • Ströbröd
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg (EKO gillar vi ;))
  • 2,5 dl vetemjöl
Fudgeglasyr:
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 200g fin mörk choklad
  • 1 tsk smör
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta nötterna i ugnen i ca 10 min, gnugga sedan bort delar av skalen med en handduk
  3. Smörj och bröa en avlång ungsform 40x30 cm
  4. Vispa smör och socker poröst
  5. Blanda i kakao, sirap och salt. Kom ihåg att brownies ska vara kompakta, så vispa inte för mycket i smeten ;)
  6. Rör ner ett ägg i taget och vänd ner mjöl samt nötter i smeten
  7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 10-12 min, den ska fortfarande vara lite kladdig inuti.
  8. Låt sedan kakan svalna
Fudgesås:
  1. Koka upp grädde och ta kastrullen från värmen
  2. Finhacka chokladen och rör ner den och smöret i den varma grädden
  3. Bred glasyren över kakan, skär den sedan i rutor när den har stelnat. Förvara gärna på en lite svalare plats. 
Receptet är ett av Leila Lindholms

2013-01-10
19:52:00

Chokladkola
Enklare chokladkola finns inte! Perfekt när du är akut godissugen och inte har någon grädde hemma. 
 
 
Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk kakao
  • 3 msk ljus sirap
Gör så här: 
Koka ihop alla ingredienser i en kastrull, när det kokat upp kan du sänka värmen men se till att det fortfarande kokar ;) Gör ett kulprov efter ca 5 min, det gör du genom att ta en sked med lite kolasmet och hälla i ett glas med kallt vatten. När du kan ta smeten ur vattnet och forma till en rätt fast liten kula är kolan färdig. Jag brukar ta ett bakplåtspapper och lägga det i en mindre rektangulär ungsform som jag sedan häller smeten på. Du kan även ta en bricka eller liknande som du lägger ett bakplåtspapper på. Låt stelna och skär sedan upp i bitar, done! :D

2013-01-10
19:22:00

Vita chokladmuffins med hallon <3
De sommrigaste, fräschaste och helt klart smarrigaste muffinsen som finns! I alla fall enligt mig ;) Jag har som vanligt i lite mer citronsaft än vad det ska vara, men det får man göra hur man vill. Här är receptet med måtten jag brukar använda:
 
Ca 12 muffins:
  • 100g smör
  • 175g vit choklad (blockchoklad går utmärkt!)
  • 2 ägg, gärna Eko :)
  • 1 dl socker
  • Finrivet skal från en citron och saften ur knappt en halv 
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Drygt 1 dl hallon, gärna frysta 
  • lite extra vit choklad och rivet/ finskuret citronskal till dekoration om man vill
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och bryt i 150g av chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen har smält helt.
 
Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret, citronskalet och saften. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och därefter mjölet blandat med salt. Rör försiktigt till en jämn smet, nu kan du även provsmaka. Vill du ha det syrligare är det bara att ha i mer citronsaft. Fördela smeten i muffinsformar. (En muffinsplåt är bra att ha för att få bästa formen på muffinsarna) Hacka resten av chokladen i rätt grova bitar. Tryck ner några hallon och chokladbitar i varje muffinsform. Grädda i ca 12 min, men eftersom ugnar varierar från ugn till ugn brukar jag hålla koll efter att 8 min har gått. De ska vara hyffsat fasta men fortfarande inte torra, om du märker att de snart börjar bli klara kan du sätta på grill nån minut eller flytta upp plåten högst upp för att ge dem lite fin färg. Har de redan fått färg men inte verkar färdiga inuti flyttar du bara ned plåten så lågt det går. 
 
Vill du ha lite extra tjusiga muffins kan du smälta lite vit choklad i ett vattenbad, eller micro (passa dock chokladen noga i micron så den inte bränns), (Vattenbad är när du kokar upp vatten i en kastrull och sedan lägger en värmetålig skål ovanpå. Se till att skålen knappt nuddar vattenytan) Bred lite smält choklad på varje muffin och strö samtidigt över lite rivet citronskal. Låt svalna. Förvara lufttätt i en burk eller plastpåse, gärna på ett ställe med lite lägre temperatur än rumstemp ;) 

2013-01-08
22:20:09

Moussetårta med chokladbotten

En underbar tårta jag bjudit släkten på en fin sommardag, botten kan vara svår att få till rätt och kan då vara lite knepig att servera men det smakar hur som helst alltid fantastiskt :) Receptet är taget från icakuriren.

12 portioner

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 1/3 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dubbeldaim (à 56 g)
  • Mousse
  • 5 gelatinblad
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
     
  • 6 dl vispgrädde
  • Garnering
  • jordgubbar och blåbär

 

      Botten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt.
  • Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten.
  • Bred ut smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  • Låt svalna. Lossa formen och diska kanten. Sätt sedan tillbaka kanten, med chokladbotten i formen.
      Mousse
  • Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
  • Rensa jordgubbarna och mixa dem i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Vispa ägg-gulor och florsocker luftigt.
  • Vispa grädden. Värm cirka 2 msk av jordgubbspurén i en liten kastrull.
  • Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt dem smälta på svag värme. Låt svalna något. Rör ner gelatinblandningen i en fin stråle i resten av purén.
  • Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen.
  • Ställ tårtan att stelna minst 4 timmar i kylskåp, tills moussen blivit fast. Det går också att förberda tårtan hit och frysa in den. Tänk då på att ta fram den i god tid för att tina.
  • Garnera tårtan strax före servering med rensade jordgubbar och blåbär.

2013-01-08
22:01:00

Hallonpannacottapaj
Detta är helt klart det godaste jag vet! En cheesecake fast med en lenare pannacotta-aktig konsistens. Jag har gjort den här mångamånga gånger, receptet hittade jag på tasteline men har prövat mig fram och gjort om den efter egen smak. Jag har till exempel valt att ha i mer bär, mer digestivekex och dessutom brukar jag tillsätta lime eftersom jag älskar när det är riktigt syrligt. Hallon och lime är som gjorda för varandra! För en vacker presentation är det bara att köpa lite färska bär, eller varför inte köpa en vacker ros som du sätter i mitten av tårtan? Gör pajen dagen innan och låt den stå i kylen över natten eftersom den behöver flera timmar på sig för att stelna.
 
Botten
  • 20 st digestivekex
  • 130g smält smör
Fyllning
 
  • 3 st gelatinblad
  • 3dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 300-350 g frusna hallon
  • skal och saft från en lime
  • 200g philadelphiaost
  • Färska bär eller ros till garnering
Gör så här:

Tillagning

8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och banka med stekpanna/ kavel. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Har du bär direkt från frysen kan du hälla dem i en kastrull och tina upp dem tillsammans med limen. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
 

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat (under natten). Servera med färska bär. Färdig att avnjutas! :)
 
 
Det dekorativa rosa tårtpappret har jag hittat på lagerhouse.
 
 

2013-01-08
20:51:00

Chokladbakelser med jordgubbar
Dessa "muffins" blir mer som kladdkaka i konsistensen, alltså en typ av kladdkaksmuffins :) Det är en otroligt enkel bakelse som lätt piffas upp med lite kesella och färska jordgubbar som topping. Det jag tycker är viktigast är att inte vispa allt för mycket, annars blir det lätt en nästan hård skorpa ovanpå bakelsen. Så vänd försiktig ner ingredienserna istället.
 

 
ca 12 st muffins (om man gör hyffsat välfyllda muffinsformar blir det ungefär 9st, därför brukar jag göra 1,5 eller en dubbel sats)
 
Bakelser:
  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Fyllning och dekor (frivilligt, går utmärkt utan någon topping men kan bli en fin sommartouch för den som vill göra det lite festligare)
  • 1 burk (250g) kesella vanilj
  • färska jordgubbar
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammmans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. För att få extra fin form på muffinsar använder jag mig av en muffinsplåt, annars kan man använda sig av tredubbla formar som gör bakelserna stabilare. Grädda i mitten av ugnen (175 grader) i max 15 min, jag brukar ha dem inne lite kortare men eftersom ugnar ofta varierar tipsar jag om att du håller ett öga på dem och tar ut dem när de börjar bli färdiga. Använd en potatissticka och ta ut dem så de fortfarande är lite kladdiga i mitten, ingen gillar ju torra muffins ;) 
Om du väljer att toppa bakelserna klickar du bara ut en sked kesella och lägger på skivade jordgubbar. Färdigt!
 

2013-01-08
19:29:00

Leilas chocolate cupcakes
 
För 12 st cupcakes
  • 3 st ekologiska ägg 
  • 2.5 dl strösocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 50 g smör 
  • 1 dl gräddfil 
  • 2 msk kallt kaffe 
  • 3.5 dl vetemjöl 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 4 msk kakao
  • 1 st nypa salt 
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 % 

 

Chocolate frosting

  • 60 g mjukt smör 
  • 5 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 0.5 dl kakao 
  • 100 g Philadelphiaost 
  • 1 msk varmt kaffe 
  • Strössel eller blommor till garnering 
          Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladfrostin

8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.

9. Rör sist ner kaffe.

10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

 

Övrigt: Garnera cupcakesen precis innan servering för bästa resultat, formar köpta på Åhléns :)

 

2013-01-08
18:35:39

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.