2013-01-11
17:59:00
New York fudge brownies
Finns inte så mycket att säga om dessa brownies, de är helt enkelt extremt goda och ni måste bara pröva göra dem här! Om man inte har några hasselnötter hemma kan man alltid ta valnötter eller pekannötter om man har det istället. Detta inlägg är för Jakob som ville ha ett recept på brownies, lycka till med bakandet Jakob! Jag vill ha ett smakprov på måndag ;))
Inte den mest högupplösta bilden men men.. :P

Du behöver:
- 150g hasselnötter
- 175g rumsvarmt smör
- Ströbröd
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 3 ägg (EKO gillar vi ;))
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl vispgrädde
- 200g fin mörk choklad
- 1 tsk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta nötterna i ugnen i ca 10 min, gnugga sedan bort delar av skalen med en handduk
- Smörj och bröa en avlång ungsform 40x30 cm
- Vispa smör och socker poröst
- Blanda i kakao, sirap och salt. Kom ihåg att brownies ska vara kompakta, så vispa inte för mycket i smeten ;)
- Rör ner ett ägg i taget och vänd ner mjöl samt nötter i smeten
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 10-12 min, den ska fortfarande vara lite kladdig inuti.
- Låt sedan kakan svalna
- Koka upp grädde och ta kastrullen från värmen
- Finhacka chokladen och rör ner den och smöret i den varma grädden
- Bred glasyren över kakan, skär den sedan i rutor när den har stelnat. Förvara gärna på en lite svalare plats.
Taggar:
baka,
brownies,
choklad,
fudge,
hasselnötter,
leila,
recept;
Kommentera inlägget här: