hanniebrownie.blogg.se

2013-06-20
12:07:00

Kärleksmums och minichokladbiskvier!

Jag fick i uppgift att baka till min systers student och här lägger jag upp recepten lite i efterhand. Det blev självklart kärleksmums, en klassiker ingen kan motstå. Ett tips är att vara noga med att de inte blir torra, övergrädda dem inte för det är absolut godast med saftiga chokladrutor. Receptet för biskvierna hittar du längre ned, och för att göra minibiskvier gör du helt enkelt mandelbottnarna teskedsstora.



Sockerkakan
150 gram smör eller margarin
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1,5 dl mjölk eller vatten
4,5 dl vetemjöl

Glasyr
50 gram margarin
3 msk kaffe
1 msk kakao
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
1,5 dl kokosflingor

Så här gör du:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren. (Jag gör alltid dubbelsats då det blir snålt med enkelsats)Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

Låt stå och stelna. Skär kakan i bitar i valfri form och storlek, vanligast med kvadratiska bitar.

Taggar: baka, bakar, bakblogg, choklad, chokladbiskvier, chokladrutor, frysa, glasyr, godaste, hanna, hanniebrownie, kaffe, kaka, kokos, kärleksmums, långpanna, minibiskvi, recept, små, snoddas, sockerkaka;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: