2013-06-20
12:22:00
Fryst limecheesecake med jordgubbar
Här är tårtan vi valde att servera och jag kan inte säga annat än att den gick åt i ett naffs. Den är perfekt för dig som är ute efter en lätt och syrlig sommartårta. Passar utmärkt till midsommar och den är enkel att förvara i frysen + inget strul med ugn över huvudtaget!
Bottnen
8 st digestivekex
50 g smör
Fyllning
400 g philadelphiaost
4 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
1 st lime
Garnering
Färska jordgubbar
Ev. Vispgrädde i i sprits
Lime i fina skivor
Smula kexen i en bunke, smällt smöret och häll över kexsmulorna, blanda och tryck ut i en form med löstagbar botten där du har täckt bottnen med bakålåtspapper. Ställ ev i kylen med plastfolie över.
Skilj på äggulor och äggvitan lägg i vardera skål. Vispa äggvitorna hårt.
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt. Vispa efter det grädden i en separat skål.
Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret.
Rör sedan försiktigt ned grädden och äggvitorna i ost- och ägguleblandningen.
Riv skalet av en lime och pressa sedan saften ur en halv lime och blanda ner i smeten.
Häll smeten i formen och ställ in i frysen över natten. Ta fram cheesecaken' ca 1 timme innan den ska serveras!