hanniebrownie.blogg.se

2013-03-31
15:39:04

Påsktårta
Glad påsk allihopa! Jag och systern min bakade den här chokladproppade tårtan i förrigår och den gick hem stort. Det är egentligen Mia Öhrns CHOKLADKAFFETÅRTA MED FUDGEGLASYR som vi bara har påskpimpat lite med sockerpasta i olika färger. 
 
 
 
Kaka:
  • 125g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kakao 
  • 2 tsk vanilsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl starkt, avsvalnat kaffe (spara lite att fukta bottnarna med)
Fudgeglasyr:
  • 200g mörk choklad
  • 50g smör
  • 0,5 dl ljus sirap 
  • 1,5 dl vispgrädde
Dekoration:
  • Till exemel sockerpasta, marsipanfigurer, blommor, kaffebönor eller strössel.
 
Gör så här:
 
  • Smörj en rund form med löstagbar kant. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och kaffe. Vispa försiktigt ihop till en slät smet. Häll smeten i frmen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 - 40 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
  • Hacka sedan chokladen till glasyren i grova bitar. Mät upp smör, sirap och vispgrädde i en kastrull och koka upp. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, rör snabbt tills chokladen har smält och låt glasyren svalna. 
  • Dela kakan på mitten med en brödkniv (fukta ev. bottnarna med lite överblivet kaffe), bred hälften av glasyren över den ena bottnen. Lägg sedan på nästa botten och bred på resten av glasyren på toppen av kakan. 
Taggar: Mia, baka, bakblogg, bakverk, botten, chocolate, choklad, chokladkaffetårta, chokladtårta, fudgeglasyr, hanna, hanniebrownie, i, kaffe, kyckling, påsk, påsk, påsktårta, recept, rosett, sirap, sockerpasta, sockerpasta, sugarpaste, tårta, Öhrn;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: