2013-01-14
21:58:00
Limecheesecake med jordgubbstopping

- 10 Digestivekex Fullkorn
- 75 g Smör
- 500 g Kesella kvarg
- 2 dl Crème fraiche
- 3 Ägg
- 1 dl Strösocker
- 1 msk Vaniljsocker
- finrivet skal av 1 lime
- 1,5 st Gelatinblad
- 250g Frysta jordgubbar
- 1 dl Vatten
- 4 msk Strösocker
- pressad saft av 1 lime
- Extra lime till dekoration om man vill :)
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.