hanniebrownie.blogg.se

2013-01-14
21:58:00

Limecheesecake med jordgubbstopping
Här är en super härlig cheesecake som är syrlig och god, jordgubbstoppingen gör att den ser ännu smarrigare ut. Går nästan inte att misslyckas med och jag garanterar att du alltid blir uppskattad av alla när du bjuder på den här finfina cheesecaken. Tänk på att en cheesecake kräver flera timmar i kylen, den här behöver minst två timmar men gärna fler. Jag brukar baka kakan kvällen innan jag ska servera den :)
 
 
Recept och bild från arla.se
 
För ungefär 8 portioner:
 
Botten
  • 10 Digestivekex Fullkorn
  • 75 g Smör
Fyllning
  • 500 g Kesella kvarg
  • 2 dl Crème fraiche
  • 3 Ägg
  • 1 dl Strösocker
  • 1 msk Vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 lime
Topping
  • 1,5 st Gelatinblad
  • 250g Frysta jordgubbar
  • 1 dl Vatten
  • 4 msk Strösocker
  • pressad saft av 1 lime
  • Extra lime till dekoration om man vill :)

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

Taggar: arla, baka, bär, cheesecake, jordgubb, jordgubbstopping, lime, limecheesecake, recept, tårta;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: