2013-01-08
19:29:00
Leilas chocolate cupcakes

- 3 st ekologiska ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kallt kaffe
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 st nypa salt
- 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl kakao
- 100 g Philadelphiaost
- 1 msk varmt kaffe
- Strössel eller blommor till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrostin
8. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
9. Rör sist ner kaffe.
10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.
Övrigt: Garnera cupcakesen precis innan servering för bästa resultat, formar köpta på Åhléns :)